Bu Kuşu Vurmanın Cezası 50 Bin TL ve 6 Ay Hapis

Çoğu insan bilmez ama Beyaz Kuyruklu Kartal çok iyi bir avcı kuşudur ve Birleşik Krallık habitatının içinde yer alır. 1950 ve 60’lı yıllarda, böcek ilaçları kullanımı ve yasadışı avlanmalarından ötürü Büyük Britanya’da beyaz kuyruklu kartalların soyları neredeyse tükenme noktasına gelmişti.


Britanya hükümeti yakın bir zaman önce İskoçya’da bir grup Beyaz Kuyruklu Kartalı doğaya saldı. Amaçları bu kuşların doğada kendilerine bir yuva bulabilmesini ve İskoçya’nın coğrafyasına tekrar uyum sağlaması idi. Konu ile ilgili bilim insanları geçen süre zarfında bu çalışmanın başarılı olduğunu açıkladı. Özellikle İskoçya’nın batı kısımlarında çoğalmayı ve yuva yapmayı başaran ve kanat genişliği 2,5 metreye kadar ulaşabilen Beyaz Kuyruklu Kartalların Londra semalarında görülmesi heyecanla karşılandı.


2020’nin Aralık ayında, bu çalışmanın bir benzeri İngiltere için yapıldı. İngiltere’nin en güneyinde bulunan Isle Of Wight adasına, İskoçya’dan 6 tane Beyaz Kuyruklu Kartal getirildi. Bu sayede kartalların, Britanya Adası’nın güneyinde yayılabilmeleri ve yuva yapabilmeleri amaçlanıyor.


Yakın gelecekte, bu projenin bir benzerinin ise İrlanda’da yapılması planlanıyor. Şu an alınan önlemler sayesinde, yasalar beyaz kuyruklu kartalları katı bir biçimde koruyor. Bu kartallara, istemli olarak zarar vermek, avlamak; Üreme sezonlarında, bilinçli olarak yuvalarını rahatsız etmek gibi suçlar, 5000 Pound ( 50 Bin TL) ve 6 ay hapis ile cezalandırılıyor. 



Reklam Alanı
Populer Haberler
Gün Birlik Zamanı

07 Şubat 2023

Copyright 2019 Yaban TV | Tüm Hakları Saklıdır.