Beyaz Saray’ın Yeni Misafirleri

Amerika Birleşik Devletleri’nde Joe Biden’ın başkanlığı kazanmasının ardından Beyaz Saray’ın yeni konukları da Başkan ile birlikte Beyaz Saray’a yerleşti.


Amerika Birleşik Devletleri başkanı Joe Biden’ın köpek sevgisi, 2008 yılında “Champ” ismini vererek aldığı köpekten biliniyor. Özellikle Alman kurtlarına ilgisi olan ABD’nin yeni Başkanı Biden, 2018 yılında da Major isimli 2’nci Alman Kurdunu sahiplendi. Trump’ın başkanlığının bitmesiyle, Joe Biden’ın köpekleri, ailesiyle birlikte tekrardan Beyaz Saray’a yerleştiler.


1897’de Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Mckinley’den itibaren evcil hayvanlara kucak açan Beyaz Saray, Trump’ın dört senelik yönetiminde evcil hayvanlara kapalıydı. Ama Biden’ın 2020 seçimlerini kazanması ve uzun bir sürecin sonunda, Beyaz Saray’a yerleşen Joe Biden, burayı tekrardan evcil hayvanlara açtı.


Biden ailesi 2008 yılında, Major isimli bir Alman Kurdunu bir yetiştiriciden almıştı. Lakin barınaklardan sahiplenmemiş olmasından ötürü, medyanın hedefi olan Biden, tekrar bir köpek sahiplenmemeye karar vermişti. Ama 2018 yılında, barınaklarda denk geldiği Major ismini verdiği 2’nci bir köpeği sahiplenen Biden, başkanlığı sırasında barınaklardaki hayvanlara daha iyi bir gelecek sağlamaya çalışacağına işaret etti.


Biden, köpeklerini Beyaz Saraya yerleştirerek kampanyası sırasında vermiş olduğu bu sözü de tutmuş oldu. 2020 Ekim’inde ‘’Arkadaşlar – Oylarınız sadece beni değil, Champ ve Major’ıda Beyaz Saray’a yerleştirecek.’’ demişti.



Reklam Alanı
Populer Haberler
Gün Birlik Zamanı

07 Şubat 2023

Copyright 2019 Yaban TV | Tüm Hakları Saklıdır.