Türkiye de yaşanan değişim rüzgarı avcı toplumunu da sardı sarmaladı .
Şöyle bir düşünüyorum merkez av komisyonunun toplandığını yada alınan kararları radyodan avın açılmasına yakın öğrenir ve bir parça resmi gazete için çalmadık kapı bırakmazdık..
Bu yıl yaşadıklarım beni her açıdan mutlu etti öncelikle devlet kurumlarının ve yetkililerinin de ulaşılabilir olduğunu alınan kararların mantık çerçevesinde kabul edilebileceğini gösterdiler.
Başta Orman Bakanımız ve Milli Parklar yetkililerinin sözde çevrecilerden gelebilecek baskılara rağmen dik duruşları Birinci grup av hayvanlarının haftada dört gün ava açılmasının bilimsel verilere ve araştırmalara dayanılarak karar alınmasına destek vermeleri avcı toplumunu mutlu ettiği gözden kaçmamaktadır.
Türk avcısı gerekli teşekkürü günü geldiğinde Konfederasyon ve Federasyonlarımıza kayıtlı elli beş bin yakın avcı ile en güzel şekilde verecektir.
Devlet ve Avcı iş birliğinin bakanlıkça korunarak çalışmalar geliştirilmelidir .
Doğa Koruma ve Milli Parklar tarafından yapılan yaban hayatı koruma çalışmaları sırasında avcıların desteği alınmalı verilen destek gözden kaçırılmamalıdır
Bilinçli avcı toplumunun oluşturulması çerçevesinde örgütlenme ve bilinçlendirilme çalışmaları yapan Konfederasyon ve Federasyonlarımızın daha güçlenmesi adına
Devlet ve Orman Bakanlığının maddi kaynaklar yaratılması için projeler gündeme getirilmeli sivil toplum örgütleri olan Konfederasyon ve Federasyonlar desteklenmeli Av ve Yaban Hayatı korunma , geliştirme çalışmalarının ileri medeni ülkeler seviyesinde olması kesinlikle sağlanmalıdır.
Bakanlığın avcılık ve yaban hayatı koruma geliştirmeyle ilgili şubelerinin yükünün hafifletilmesi düşünüldüğünde avcılarda çalışmalara dahil edilmelidir .
Sağduyulu çevreci derneklerin doğa koruma çalışmalarını Avcılık ve Av-Yaban Hayatı Koruma Konfederasyonu çatısı altında işbirliği ile sürdürmelidir .
Güzel işlerin yapılmaya çalışıldığı bu günlerde yeni sezonun avcımıza hayırlı olmasını diliyorum.
Mustafa HELALPARA
Avcılık Av-Yaban Hayatı Koruma Konfederasyonu
As Başkanı