Denizciliğin kendine has özel ve kesin kuralları vardır. Denizcilik, cesaret, bilgi ve hata yapmama işidir. En ufak bir hatayı deniz affetmez. Çünkü, o ufak hatanın sonu faciayla bitebilir.
Bu kurallar her meslek için geçerli olabilir belki, ama denizciliğin olmazsa, olmazlarındandır. Hele denizden korkanların ve cesareti olmayanların, denizde hiç yer yoktur.
Meşhur fare hikayesi gibi.
Vakti zamanında bir fare varmış ve bu fare kedilerden çok korkarmış. Bir gün büyücünün biri, zavallı fareye çok acımış ve fareyi kediye dönüştürmüş.
Kedi olduktan sonra da köpeklerden korkmaya başlamış fare, bu kez falcı onu güçlü bir kaplana dönüştürmüş.
Farenin zevkten dört köşe olacağını düşünen büyücü bu sefer de farenin avcıdan korkmaya başladığını görmez mi!!? Onu hemen eski haline, yani zavallı bir fareye dönüştürmüş ve eklemiş “SEN CESARETSİZ VE KORKAK BİRİSİN. SENDE SADECE BİR FARENİN YÜREĞİ VAR. BEN SANA YARDIM EDEMEM.” Demiş.
Korsanların korku saldığı, uluslar arası denizlerde görevlerini sürdüren o cesur deniz sevdalısı dostlarıma selam olsun.
Kalın sağlıcakla..