YABAN MAMA YABAN STORE YABAN TUR KURUMSAL PROGRAMLAR YAYIN AKIŞI REKLAM İLETİŞİM ALBÜM VİDEO İLANLAR FORUM
ANASAYFA ÇEVRE DOĞA SPORLARI KÖPEK & AV & ATICILIK YELKEN & DENİZ BALIK & OLTA PET CLUB TARIM 4X4
köpek & av & atıcılık
Ana Sayfa
İşte Avcılık Budur
İşte Avcılık Budur

Google Facebook Del.icio.us Digg Favorilerime ekle Arkadaşına gönder Yazdır
Ankara,Çubuk'ta Ağır Kış Şartları Nedeniyle Yiyecek Bulamayan Hayvanlara Yem Bıraktılar

Ankara’nın Çubuk ilçesinde ağır kış şartları sebebiyle yiyecek bulmakta güçlük çekebilecek hayvanlar için Ankara Orman ve Su İşleri Müdürlüğü, İç Anadolu Avcılar Federasyonu, Çubuk Belediyesi ve Çubuk Avcılar ve Doğayı Koruma Derneği tarafından doğaya yem bırakıldı.

Tüm yurtta olduğu gibi Ankara’nın Çubuk ilçesinde de havanın aşırı soğuması ve kar yağışının aralıksız devam etmesi, Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nü, avcıları ve yaban hayatı koruma yetkililerini harekete geçirdi. Yem bulmakta güçlük çeken yaban hayvanlarını yemlemek için avcılar tarafından avlanmaya kapalı alanlara ve av hayvanlarının yoğun olarak yaşadığı bölgelere yem atıldı. Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Ankara Orman ve Su İşleri Müdürü Zeki Şaltu, İç Anadolu Av Yaban Hayatı Federasyon Başkanı Kamil Üçbaş, Ankara ili Cebeci, Mamak Hüseyin Gazi, Altındağ, Akyurt, Pursaklar,  Ankara Tüm Avcılar, Kazan, Genç Gölbaşı, Sincan, Etimesgut, Altındağ, Keçiören Avcılar ve atıcılar derneği başkanları ve üyeleri ile Çubuk Avcılar ve Doğayı Koruma Derneği Başkan Sedat Geniş’in de aralarında olduğu ekipler, karacaların, kekliklerin ve diğer hayvanların sıklıkla görüldüğü bölgelere yaklaşık onbeş adet arazi aracıyla giderek, burada hayvanların yemlere rahatça ulaşabilecekleri noktalara beraberlerinde getirdikleri yemleri bıraktı.

 

Yemleme çalışması için ilçeye gelen tüm avcılara ve Orman ve Su İşleri Müdürüne teşekkür eden Başkan Özden, geçmişte ecdadın da bunun gibi çalışmalar yaptığını söyledi. Bulunduğumuz aylarda yapılan çalışmanın önemine de değinen Özden, ’’ Doğayı koruma adına hayvanlarımızı koruma adına, onların yemlerinin olmadığını düşünerekten o ince fikirle davranışta bulunmaktan dolayı ben sizi tebrik ediyorum. Yem vermeye geldiniz bunlar çok güzel şeyler ecdatta olan şeyler günümüzde de tezahür ediyor. Güzel olan şeyler her zaman takdire şayandır. Tüm burada emeği geçen arkadaşları tebrik ediyorum. Allah razı olsun ayaklarınıza sağlık, yüreğinize sağlık. Allah kabul etsin diyorum. Üç aylar içerisinde böyle bir faaliyet çok güzel bir duygudur’’ dedi.

 

Vatandaşların evlerinin önüne gelen keklikleri yemlediğini ve İnsanlarla birlikte bu yaban hayatının ilçede devam ettiğini ifade eden Özden,  bunun çok güzel bir duygu olduğunu vurgulayarak, ’’Eğer bu alan ava tamamen kapatılırsa belirli bir süre, bu avcı sayısı binlerden on binlere çıkacak. Ankara açık bir hayvanat bahçesi gibi olan ormanlarda ceylanları, keklikleri sürüler halinde görecek. Biz bunu temin edebilirsek geleceğe dair çok güzel şeyler yapmış olacağız’’ diye konuştu.

 

Ellerinden geldiği kadar insanlarda bilinç uyandırmak amacıyla bu tip yemleme çalışmaları yaptıklarını söyleyen Ankara Orman ve Su İşleri Müdürü Saltu,’’Bizim amacımız temelde insanlarımıza, avcılarımıza, bu işle uğraşanlara bu bilinci vermektir. Ecdadımız atalarımız leylekleri korumak için vakıf kurmuş. Böyle bir toplumun böyle bir imparatorluğun devamı insanlarız. Dolayısıyla leyleklere vakıf kuran bir toplumun, kültürün devamı olarak biz bu yaban hayatını mutlaka korumak durumundayız. Özellikle yoğun kış koşullarında bu hayvanları besleme adına ve bu bilinci oluşturma adına elimizden gelen ne varsa sizlerle beraber el ele vererek hareket etmeliyiz. Biz sizler varsanız varız, ortak çalışacağız. Başkanımızın az önce söylediği konuları da dikkate alacağız inşallah’’ dedi.

 

Üretmenin çok güzel bir duygu olduğunun altını çizen Çubuk Avcılar ve Doğayı Koruma Derneği Başkan Sedat Geniş, avcılığın tüketmek olmadığını belirterek, ’’Tüketmek değil avcılık, üretmektir. Evet bir nebze ava çıkıyoruz, kendimizi tatmin ediyoruz. Ancak bunu korumakta bize düşüyor, esirgemekte bize düşüyor. Hayvanların ne kadar mağdur olduğu kış şartlarında belli, bunlara yardımcı olmak tüm avcı dostlarımızın görevidir’’ diye konuştu.

 

İç Anadolu Av Yaban Hayatı Federasyon Başkanı Kamil Üçbaş; ‘’Avcılarımız doğaya duyarlıdır ve en iyi doğa korumacılar avcılardır diyoruz. Ülkemizin dört bir yanında faaliyet gösteren avcı derneklerimiz ağır kış şartlarının oluştuğu bölgelerde devamlı yem bulamayan yaban hayvanları için yemleme çalışması yapıyor. Avına, avcısına ve yaban hayatına sahip çıkıyor. Avcılığın sadece avlamaktan ibaret olmadığını komuoyuna gösteriyorlar. Biz avcılar olarak bu faaliyetlerden çok mutlu oluyoruz ve diğer derneklere de örnek oluyorlar.

 

İç Anadolu Av Yaban Hayatı Federasyon olarak, bu etkinliğe Ankara’da faaliyet gösteren tüm dernekler ve gönüllü avcı dostlarımız kendi araçlarıyla ve kendilerinin sağladığı yemlerle bu çalışmanı yapılacağı çubuk ilcesine geldiler. Daha sonra gruplar ayrılarak, Karagöl ve Aydos çevresi ile yol güzergahlarına yem bıraktı. Yemleme esnasında karaca, keklik ve benzerleri için belediye ve avcılar tarafından temin edilen yem, tavşanlar için de ot bırakıldı.

 

 Orman ve su işleri bakanlığı Ankara Bölge Müdürümüz  Zeki Şaltu, Ankara şube müdürümüz  Şahin Çılgın ve Çubuk Belediye başkanımız  Lokman Özden bizzat yemleme çalışmasına katıldı. Birlikte Türkiye’nin en büyük yemleme çalışması yaptık. Orman ve su işleri bakanlığı Ankara Bölge Müdürlüğünün on beş arazi aracı ile katıldığı çalışmada tüm araçlardaki yemler ile belediyenin sağladığı yemler avcılarla koordinasyon içinde planlanan yerlere bırakıldı.

 

Ağır kış şarları nedeniyle zor durumda kalan yaban hayvanların beslenmesi için yapılan bu faaliyete katılan avcılar,  bölge müdürlüğü personeli ve belediye çalışanları el birliğiyle yemleme yapmanın mutluluğunu yaşadılar.

 

İç Anadolu federasyonumuzla işbirliği yapan Orman ve Su İşleri Bakanlığı yetkililerine ve bizzat yemleme çalışmasına katılan personeline, Çubuk Belediyesine, bize ev sahipliği yapan Çubuk Avcılar Derneği Başkanı ve üyelerine teşekkür ediyorum. Ayrıca Büyük bir sorumlulukla bu faaliyete maddi ve manevi olarak destek veren tüm dernek başkanlarıma ve yemlemeye katılan üyelerine sonsuz teşekkür ediyorum’’. Dedi. ..

YABAN Hayvanlarını Unutmadılar
gönderen:yabantv
izlenme:9562
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | Sonraki »
yorumlar (3) Yorum Yaz

erol63 2/12/2012 11:14:55 PM
ankaralı avcıları örnek davranışlarından dolayı tebrik ediyorum umarım tüm avcılara örnek teşkil eder

crazy_hunter 2/12/2012 12:50:28 PM
Avcı derneklerinin değerli üyelerine ve ilgili kamu görevlilerine yaban hayvanlarına gösterdikleri bu duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum. Bu davranışları hepimiz için iyi bir örnek olmuş ve bu konudaki şevkimizi artırmıştır... O malum gazeteciler bu yapılanlarıda haber yapmalıdırlar. Aksi halde onların dürüst olmadıklarını her platformda dillendireceğimizden emin olabilirler!...

HUNTERSTAR 2/11/2012 9:33:48 PM
Bence'de avcılık budur. Bir bayan avcı olarak ben de hemşehrilerime teşekkür ederim.
diger haberler

TÜYAP BURSA AV, DOĞA 2012 FUARI 5/22/2012 4:59:29 PM

Bu Köpek Sahipleri DİKKAT! 5/20/2012 11:16:08 PM

Nazife Yıldız Sükan'ın Yeni Yazısı 5/17/2012 12:34:17 AM

HER AVCI MUTLAKA OKUMALI 5/15/2012 12:13:12 PM

Ömer Borovalı'nın Yazısı 5/11/2012 9:37:53 PM

ERHAN ÖZEN Güven Tazeledi 5/10/2012 6:27:20 PM

ÖDÜL ALACAKLAR BELLİ OLDU 5/10/2012 5:31:41 PM

Ali Birerdinç Yazısı 5/6/2012 7:27:34 PM

İzmir'de İki Bohçacı Yakalandı 5/4/2012 11:55:14 AM

Nesrin Özçelik'in Yeni Yazısı 5/4/2012 11:01:54 AM

Tuzağa Yakalanan Ayı Kurtarıldı 5/2/2012 4:04:57 PM

Çocukların Tüfekle Oyun Kanlı Bitti 5/2/2012 9:55:27 AM

Avcı, Atmacayı Kurtardı 5/1/2012 12:25:02 PM

GOLDEN RETRIEVER YAVRUSU ARIYORUZ 4/29/2012 1:01:49 PM

YABAN-KIF İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI 4/27/2012 10:55:31 PM

2011 'de Av Dünyamızda Neler Oldu 4/27/2012 11:13:25 AM

İLK KEZ YAZILDI... 4/27/2012 2:27:02 AM

KIF-MERA YARIŞMASI 4/26/2012 7:53:20 PM

Gümeci Yakalandı 4/26/2012 2:17:32 PM

Kirpiciler Çoğaldı 4/26/2012 1:04:34 PM

Dr.Ali Bürkev'in Gözüyle YABAN 4/23/2012 6:18:03 PM

YABAN,En Büyük Avcının Evinde 4/22/2012 11:23:07 PM

Fillere "Yasal" Ölüm 4/21/2012 2:31:28 PM

HANGİ ÜNLÜ FUTBOLCU AVA BAŞLADI? 4/19/2012 6:54:36 PM

Birer Birer Yakalanıyorlar 4/17/2012 2:18:29 PM

Bohçacı Hava Atmaya Kalkınca! 4/13/2012 1:46:03 PM

25 Kekliğin Cezası 9850 TL 4/11/2012 1:54:06 PM

Ömer Borovalı'dan Tartışılacak Yazı 4/11/2012 11:58:27 AM

AV -TUTKUSU Dergisi Çıktı 4/11/2012 1:05:42 AM

Keklikleri Evde Besliyorlar 4/10/2012 4:32:00 PM
yazılar
Nazife Yıldız SÜKAN Nazife Yıldız SÜKAN
O BENİM AVCI ÇAKIR DAYIMDI (Yeni)

Ali Birerdinç Ali Birerdinç
YETER ARTIK, OCAKLAR SÖNMESİN (Yeni)

DR. ALİ BÜRKEV DR. ALİ BÜRKEV
Değerler ve Doğrular

Mehmet Arpaz Mehmet Arpaz
ELİ ÖPÜLESİ TÜM ANALARA ( Yeni)

Ömer Borovalı Ömer Borovalı
2+1 Sorunu Üzerine… İLAVE YASAKLAR (Yeni)

YAŞAR BURAK USLU YAŞAR BURAK USLU
KENDİNİZE GELİN BEYLER…(Yeni)

ALİ COŞAR  - İSVEÇ ALİ COŞAR - İSVEÇ
Müfetttiş ( Yeni)

Zir MüH. H. Ozan Erzincanlı Zir MüH. H. Ozan Erzincanlı
Süpermarketlerde İyi Gıdaya Erişim Mümkün mü? -Yen

Öğr.Gör.İlhan Deveci Öğr.Gör.İlhan Deveci
YERLİ AVCI ( Yeni)

Aykut Soytutan Aykut Soytutan
AV KÖPEĞİNDE AÇILMA SORUNU (Yeni)

NESRİN ÖZÇELİK NESRİN ÖZÇELİK
PARİS'TE AV VE DOĞA MÜZESİ (YENİ)

Cem KARABAY Cem KARABAY
AH ŞU KURALLAR (Yeni)

MUSTAFA HELALPARA MUSTAFA HELALPARA
Deveye Sormuşlar Boynun Neden Eğri ?(yeni)

Kamil Üçbaş Kamil Üçbaş
Yanlış Hesap AB'den Döner (Yeni)

ALPER GÜNGÖR - İSVEÇ ALPER GÜNGÖR - İSVEÇ
Semercioğlu’na Bir Mektup da Benden ( Yeni)

Dr.Serhat TORUN Veteriner Hekim Dr.Serhat TORUN Veteriner Hekim
AVCILIK ve TEKNOLOJI (Yeni)
hepsi
Anasayfa     Albüm     Video     Forum     İlan / 2.El     Üye Girişi     Yaban Store
Çevre     Doğa Sporları     Köpek & Av & Atıcılık     Yelken & Deniz     Balık & Olta     Pet Club     Tarım     4X4
Kurumsal     Programlar     Yayın Akışı     Reklam     İletişim