YABAN MAMA YABAN STORE YABAN TUR KURUMSAL PROGRAMLAR YAYIN AKIŞI REKLAM İLETİŞİM ALBÜM VİDEO İLANLAR FORUM
ANASAYFA ÇEVRE DOĞA SPORLARI KÖPEK & AV & ATICILIK YELKEN & DENİZ BALIK & OLTA PET CLUB TARIM 4X4
çevre
Ana Sayfa
Meteoroloji'den Uyarı
Meteoroloji'den Uyarı

Google Facebook Del.icio.us Digg Favorilerime ekle Arkadaşına gönder Yazdır
İstanbullulara Kötü Haber; Salı Günü Kar Geliyor.

sıcaklıklarının artmasıyla birlikte sıcak ve güneşli bir hafta sonu geçiren İstanbullulara kötü haber; salı günü kar geliyor.

 

Yapılan son değerlendirmelere göre; öğle saatlerinden sonra Edirne, Kırklareli ve Çanakkale çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İç ve doğu bölgelerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte, sabah ve gece saatlerinde yer yer sis bekleniyor.

 

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemiz genelinde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

 

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneydoğu, Güneydoğu Anadolu'da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Kıyı Ege ile Çanakkale çevrelerinde kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

 

KAR GERİ GELİYOR

 

Hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte sıcak ve güneşli bir hafta sonu geçiren İstanbullulara kötü haber. Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; İstanbul'da pazartesi çok bulutlu bir hava etkili olurken, Salı günü kar bekleniyor. Aralıklarla sulu kar ve kar şeklinde yağacak karın, çarşamba ve perşembe de etkili olması bekleniyor.

 

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

 

BUZLANMA VE DON UYARISI: İç ve doğu bölgelerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

 

ÇIĞ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

 

 

KAR ERİMELERİNE DİKKAT: İç ve batı bölgelerde hava sıcaklığındaki artışa bağlı olarak yerdeki kar örtüsünün ani erimesi ile birlikte yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, taşkın vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

 

Erzurum ve Ağrı eksi 32 ile dondu

 

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı eksi 32 dereceyle Erzurum ve Ağrı'da ölçüldü.

 

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, yüksek basınç sisteminin etkisi altında olan Doğu Anadolu Bölgesi'nde, gece en düşük hava sıcaklığı eksi 32 dereceyle Erzurum ve Ağrı'da ölçülürken diğer ilerde ise gece en düşük hava sıcaklıkları Ardahan'da eksi 29, Kars'ta eksi 28, Erzincan'da eksi 14 ve Iğdır'da eksi 12 derece oldu.

 

Bölgede bugün beklenen en yüksek hava sıcaklığının da Erzurum'da eksi 13, Ağrı'da eksi 10, Ardahan'da eksi 8, Kars'ta eksi 6, Erzincan ve Iğdır'da ise 0 derece olması tahmin ediliyor. Öte yandan kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurum'da 215, Ağrı'da ise 85 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. Söz konusu yolların ulaşıma açılması için çalışmalar devam ediyor.

 

BÖLGELERİMİZDE HAVA

 

MARMARA: Parçalı, zamanla batısının çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Edirne, Kırklareli ve Çanakkale çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Çanakkale, Bozcaada ve Gökçeada çevrelerinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin güneydoğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

 

EGE: Parçalı, zamanla Kuzey Ege kıyılarının çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kıyı Ege'de güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

 

AKDENİZ: Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

 

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

 

BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

 

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor. Bölgede eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

 

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor. Eğiminin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

 

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

yorumlar (0) Yorum Yaz
Buraya yorum yapan ilk siz olun
diger haberler

Bulgaristan'da Şok Eden Olay 5/22/2012 4:54:56 PM

Bulgaristan'da Büyük Deprem 5/22/2012 4:26:57 PM

Belgrad Ormanları İçin 5/22/2012 4:11:35 PM

İnsan Yapımı Deniz! 5/22/2012 3:51:15 PM

En Doğal Arıtma 5/22/2012 3:47:25 PM

Cıva Tehdidi 5/22/2012 3:43:33 PM

Temiz Hava, Sağlıklı Kalp 5/22/2012 3:34:09 PM

Kuzey Kutbu'nda Metan Sızıntısı 5/22/2012 3:29:36 PM

Muhteşem Doğa Olayı! 5/22/2012 3:24:17 PM

"Doğanın İntikamına Az Kaldı" 5/22/2012 3:20:37 PM

Akdeniz'de Korkutan Isınma! 5/22/2012 2:58:31 PM

Kene Olayı Gittikçe Büyüyor 5/22/2012 2:00:13 PM

Adaların Simgesi Faytona Devam... 5/20/2012 5:48:42 PM

Yağmur,İstanbul'u Çökertti 5/18/2012 7:39:29 PM

Orman Mühendisini Kene Isırdı 5/18/2012 12:30:32 PM

Böceklerimiz Çalıyorlardı 5/18/2012 11:58:23 AM

Artık Özgürce Doğadalar 5/17/2012 11:53:44 PM

Mayıs Ortasında Kar Sürprizi 5/14/2012 11:32:28 PM

Rize'de Korkutan Heyelan 5/14/2012 11:25:09 PM

Balina Eylemcisi Tutuklandı 5/14/2012 2:15:08 PM

Et yiyen Bakteri Kabusu Oldu 5/14/2012 1:59:12 PM

450 Bin Kkm²'lik Dev Buzul Eriyor! 5/14/2012 1:31:21 PM

Erzurum'a Dolu Yağdı 5/14/2012 1:22:07 PM

Helikopterle Tohumlama Yapılıyor 5/14/2012 1:12:55 PM

Gürcistan'da Sel: 5 Ölü 5/14/2012 12:52:52 PM

Elektronik Atıklara Elveda 5/14/2012 12:36:05 PM

Meteoroloji'den Çok Ciddi Uyarı! 5/11/2012 9:22:42 AM

Yağmur Hayatı Felç Etti 5/9/2012 2:57:08 PM

10 Kişiden 8'i Tırtıl Alerjisi 5/9/2012 2:06:32 PM

İzmir'de Deniz Halı Sahaya Döndü 5/9/2012 1:44:57 PM
yazılar
Nazife Yıldız SÜKAN Nazife Yıldız SÜKAN
O BENİM AVCI ÇAKIR DAYIMDI (Yeni)

Ali Birerdinç Ali Birerdinç
YETER ARTIK, OCAKLAR SÖNMESİN (Yeni)

DR. ALİ BÜRKEV DR. ALİ BÜRKEV
Değerler ve Doğrular

Mehmet Arpaz Mehmet Arpaz
ELİ ÖPÜLESİ TÜM ANALARA ( Yeni)

Ömer Borovalı Ömer Borovalı
2+1 Sorunu Üzerine… İLAVE YASAKLAR (Yeni)

YAŞAR BURAK USLU YAŞAR BURAK USLU
KENDİNİZE GELİN BEYLER…(Yeni)

ALİ COŞAR  - İSVEÇ ALİ COŞAR - İSVEÇ
Müfetttiş ( Yeni)

Zir MüH. H. Ozan Erzincanlı Zir MüH. H. Ozan Erzincanlı
Süpermarketlerde İyi Gıdaya Erişim Mümkün mü? -Yen

Öğr.Gör.İlhan Deveci Öğr.Gör.İlhan Deveci
YERLİ AVCI ( Yeni)

Aykut Soytutan Aykut Soytutan
AV KÖPEĞİNDE AÇILMA SORUNU (Yeni)

NESRİN ÖZÇELİK NESRİN ÖZÇELİK
PARİS'TE AV VE DOĞA MÜZESİ (YENİ)

Cem KARABAY Cem KARABAY
AH ŞU KURALLAR (Yeni)

MUSTAFA HELALPARA MUSTAFA HELALPARA
Deveye Sormuşlar Boynun Neden Eğri ?(yeni)

Kamil Üçbaş Kamil Üçbaş
Yanlış Hesap AB'den Döner (Yeni)

ALPER GÜNGÖR - İSVEÇ ALPER GÜNGÖR - İSVEÇ
Semercioğlu’na Bir Mektup da Benden ( Yeni)

Dr.Serhat TORUN Veteriner Hekim Dr.Serhat TORUN Veteriner Hekim
AVCILIK ve TEKNOLOJI (Yeni)
hepsi
Anasayfa     Albüm     Video     Forum     İlan / 2.El     Üye Girişi     Yaban Store
Çevre     Doğa Sporları     Köpek & Av & Atıcılık     Yelken & Deniz     Balık & Olta     Pet Club     Tarım     4X4
Kurumsal     Programlar     Yayın Akışı     Reklam     İletişim